Apr 12, 2010

Mangsa Dera


Ya tuhan.. kebodohan apakah ini.. sanggup mendera seorang baby yang comei.. puteh dan gebu ini.. apakah silap budak ni sampai diperlaku mcm ni.. giler ke bangang ke orang yang dera budak ni.. aduhai mcm2 yang terjadik sekarang.. kalau aku jumpa mak bapak dia nak je aku hentak2 kepala dia sampai berdarah seperti mana dia buat pada budak ni.. tapi siapalah aku nak menghentak kepala pendera tuh..

aduhai tiba2 teringat anak2 kat rumah.. tiba2 hati tak keruan.. lemah lutut bila tengok gambar baby ni.. tengok darah kat kepala dia tuh lagik la.. rasa takut nak tengok tapi nak tengok jugak sebab terlampau sedih..

apalah nasib budak ni.. mati ker?? hidup ker?? aduhai..


gambar2 ini saya ambik dari blog lyafrina..

10 comments:

Hanida Lavida said...

kak.. ni siapa yang dera?
maid or parents or sape?

mama_izz said...

entah hanida.. akak rasa parents dia ni...kesian kan..

Hanida Lavida said...

kesian sangat!
tapi kalau macam ni,
tgk macam dah x bernyawa kot.
huhu.. teruk bleeding kepala dia.
siap cucuh dgn rokok.
:'(

Dayung Serian said...

aduhhhh...rasa nak menangis tengok baby ni :(

mEMYselfandi said...

kak..
sedihnye...
menanges saye tgk gambar ni..
anak sape la ni...
hidup lagi x?

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

sedihnya tengok..tetiba teringat anak kt taska!

mama_izz said...

Hanida..
ye la.. sakit hati tengok nyer.. apa la diorang ni.. akak rasa akak nak cucuh je pendera ni dgn rokok balik

mama_izz said...

Dayung.. kesian kan.. memang sedih.. saya pun rasa lemah lutut tengok gambar ni..

mama_izz said...

Memy...

ntah la anak sape yang pasti mcm baby melayu je kan.. ermmm..

mama_izz said...

Fiza.. ye la.. memang sedih sgt2.. saya pun garang jugak tapi tak la sampai mendera.. aduhai kesian baby comei ni..