Apr 11, 2011

mood tak elok..

memang tak elok isnin2 mcm gini mood tonggang langgang.. jarang sebenarnya aku ni moody... selalu aku hepi2 jek tapi pagi jumaat ade manusia buat hal bagi aku marah sangat2.. dah lama aku sabar tapi hari ni kalau aku tak lepaskan kemarahan aku, naik lemak la manusia tuh!!  sekarang walaupun aku marah tapi dah ok skit cuma masih rasa bengang sampai nak berak pun tak leh kuar.. sakit perot ya amat.. ni mesti penangan sambal petai udang yang aku masak semalam.. petai tuh berangin tak ingat.. aku ni bukan boleh tahan tapi biler tengok jek petai semalam terus beli... pastu makan tak ingat punya..

nasib baik dtg keje ada makcik kantin dtg jumpa aku bagitau dah ade pengasuh utk baby.. yehaaa!! seronok tak terkata... tapi tu la jgn seronok sgt bersalin lagik 2 bulan.. pantang lagik 3 bulan.. maknanya lagik 5 bulan la kan.. mcm2 bole jadik.. hehee.. tapi alhamdullilah syukur sangat2 dipermudahkan.. dan yang penting makcik tuh dah ade cucu.. kira ok la sebab orang yang agak tua yang akan jaga baby nanti.. mulanya aku nak antar taska kat betoi2 pintu masuk sekolah aku ni tapi ramai yang kata jangan jadi aku matikan niat nak antar kat situ walaupun 2 3 langkah je dari tmpat keje..  baru2 ni baby kakak aku kena jahit dlm mulut gara2 anta kat nursery n mcm2 la diorang buat kat baby tuh sampai baby tuh meragam mcm takot jek biler di hantar ke nursery tuh.. akhirnya mak aku bawak lari ke kampung sebab 2 3 kali dah tukar nursery.. sama jek.. jadik aku matikan niat anta kat nusery..kawan2 pun nasihat jangan!!

akhirnya lega jugak hati ni biler dpt pengasuh berumur mcm pengasuh anak2 aku dulu. alhamdullilah.. jaga anak2 kiter mcm cucu diorang gak.. harapannyer pun agar dia jaga anak kiter dgn elok.. insyaallah..tak rugi kan berbuat baik dgn orang.. sampai makcik kantin pun sanggup carikan pengasuh untuk kiter... bukan makcik kantin tuh sorang yang nak carikkan pengasuh tapi ade gak cikgu2 dan kawan2 yang bertungkus lumus merealisasikan impian aku mencari pengasuh yang agak berumur.. hehhee...

kesimpulannya... tak baik moody2 ni..kadang2 buat orang terasa jek.. orang tengok muka kiter pun tak selera apatah lagik nak bantu kiter....hehhee...alhamdullilah...

3 comments:

NM02 said...

betul tu... jadi, ceria2kanlah diri dan wajah anda yang sememangnyer ayu itiuww.. hehehe

dari hati - homemade chocolate said...

jangan moody2 lagi yer kak...

Gaban said...

akak selama ni hantar anak kat taska je...dulu ada la sekali terkena kat taska yg tak best. anak mcm kena cubit. hantar taska sekarang ni nampaknya ok...budak2 pun tak baper ramai. nanti baby pun mungkin hantar ke sana juga la kot.. Pengasuh ni ok, tapi yg lecehnya bila dia cuti, kita terpaksa cuti juga. Itu yg akak maleh tu...dah la keje akak ni terikat dgn kelas. Bos pyh betul nak bagi cuti time ada kuliah.. tapi seram juga ye pasal kes Rifqi tu..cian dia..