Apr 24, 2011

checkup owhh checkup..

checkup kali ni memang la sangat menyedihkan.. kedudukan uri masih abnormal dan kemungkinan uri melekat lagik kali ni.. memang tak leh wat ape2.. hanya doa dan berdoa.. doktor kata kalau 36 minggu tak ok la kena caeser.. tak kisah la ape pun janji aku & baby sihat2 aje.. risau pun ade ni.. doktor suruh rehat  banyak2 & berbaring jek kot uri tuh berada dlm kedudukan yang betul tapi udah sakit pale aku ni asyik berbaring.. kesian 2 anak teruna dan daraku yang dibiarkan.. hadoiii!! dugaan betoi.. sekarang ni dalam keadaan yang berjaga2 takot pendarahan berlaku.. kalau pendarahan, memang jenuh la...mcm2 boleh jadik...

ok lupakan pasal aku.. alhamdullilah baby sihat2 dan ok... masa scan 4D nampak la skit muka dia cuma kecewa skit sebab tangan baby tutup separuh muka tapi tak pe doktor kata semuanya nampak sihat2 aje.. jadik tak dapat nak nak printl la dan dijadikan kenang-kenangkan.. berat baby sekarang ni 1.5kg.. yang lain2 ok la cuma kedudukan uri tuh yang merisaukan aku... itu jek.. sekian time kasih..

7 comments:

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

salam mama izz..dah 30 minggu yek..tk lame lagi due tuh..harap sume dipemudahkan nanti yek..klu kena ceaser pon takpela yg penting mama n baby selamat kan..

Lynn Hamzah said...

kak, uri melekat pun doc dapat detect waktu scan yer...erm, memang ada bleeding ker kak? lynn harapa semuanya akan okey jer yer...

Gaban said...

Jangan risau sgt..InsyaAllah semuanya akan selamat. Akak ni 3x pregnant, tiga-tiga tu la ada komplikasi tapi semua lain-lain kes sampai tiga-tiga kena caesar. Kalau dah ketentuan Allah nak jadi mcm tu, kita terima dan berikhtiar apa yg termampu. Selain daripada tu berserah dan berdoa byk2 pada Allah. Semoga ditenangkan hati sepanjang mengandung ni...risau2 sgt pun tak bagus utk baby. Jgn susah hati oke...

che'wa said...

semoga segalanya dipermudahkn ye..i'Allah..

cik puan jihan said...

semoga uri tu naik balik keatas..aminn..jihan doakan..jangan luper sujud lamer2 masa solat tu doa banyak2 yer...semoga semunyer selamat aminn..;)

mama_izz said...

Lily... tq..ha'ah.. dah 30 minggu.. risau pun ade.. takut pun ade.. hihihi

Lynn.. tq..akak tak bleeding.. masa scan doktor nampak uri akak mencurigakan.. tu yang rasa takut tuh..

kak Yati..kak che'wa & JIhan.. tq..

Anamarza said...

time scan 3D dulu pun sama cam awk jugak, tangan baby tutup muka, tak nampak..rasa cam rugi pulak buat scan 3D tapi tak bleh nampak jelas (-_-)

semoga semuanya dipermudahkan, InsyaAllah