Oct 9, 2010

serabot..

pon..pon..pon... dah banyak hari rupanya tak hapdet blog.. ingatkan tak de orang rindu, ade jugak yang dah anto msg kat FB tanya biler nak hapdet blog.. rindu la.. hik..hik.. terasa bangga gitu..  alhamdullilah kerna masih ade yang menyayangi...

sejak akhir2 ini aku agak serabot dgn kerja yang banyak... anak2 yang dah nak periksa ujung tahun.. dgn cocot yang semakin nakal & tak mau belajar & dgn incik hubby yang asyik sibuk dgn kedai barunya.. lansung tak cuti dan aku rasa kurang bebnor perhatianku ini.. hahhaha.... siut je kan...

khamis lepas incik hubby ajak la aku bercuti ringankan hangin satu badan.. menenangkan jiwa raga..... angkut anak2 sekali tapi tengahari la peginyer... nak gi mana?? dia bukak kedai dulu pepagi... aku memang hangin satu badan.. ajak cuti-cuti tapi sempat jugak nak pegi keje.. aku mulanya ajak dia gi Cameron Highlands.. anak2 nak mandi laut kat Lumut tapi malas lak aku nak gi Lumut mandi2 time tak de orang.. tau aje la kalau hari kamis... mana ade orang lalu kami ambik keputusan gi aje la Cameron.. Lagipun bunga2 kat situ memang dah merindui aku.. hahha...

hurmmm nak dijadikan citer, masa aku sekerat jalan nak ke Cameron, hari dah redup sangat pastu mak aku kol suruh balik  kampung coz nak sambut besday adik aku.. dah la kul 2 ptg masa tuh.. nak balik kampung lepas maghrib.. hishh aku memang tak suka kelam kabut mcm ni jadik kami  ambik keputusan last minute pagi aje la zoo tepeng jumpa kengkawan anak2 aku.. hahha.. seperti biasa mamanya menjadik model tetap.. anak2.. jgn cakap la.. dah nampak kengkawan kan!!..





 





lepas balik dari zoo kami terus balik kuala kangsar umah mak.. memang bengang giler cuaca cuma redup tapi tak ujan2.. huh!! aku rindu betoi nak tengok bunga2 tapi ape kan daya....zoo pun ok.. cuaca tak panas.. orang pun tak ramai.. mekap pun tak la cair sangat.. hahhahhaa....

masa balik kuala kangsar, masa nak makan kat Pizzz Hut, kejadian yang tak diingini berlaku... mak abah aku eksiden depan aku.. hadoiiii!!!!!.. masa tu terkejut beruk aku!!.. abah terlanggar motor... aku berlari2 nangis.. risau ape2 jadik...

 motor yang abah langgar

kete abah.. nasib baik tak teruk sangat!!

masa tuh kami risau sgt coz yang abah terlanggar tu orang india.. tau aje la sekarang ni bole perang kaum.. hahhaa.. lepas polis dtg and hubby aku setel kes polis, aku terus berkejar ke hospital jenguk orang eksiden tuh.. huh!! memang bernasib baik biler isteri india tuh berjumpa dgn suami aku, terus diorang salam-salaman.. bergurau senda.. rupanya-rupanya, isteri dia adalah  student masa hubby aku ngajar kat Kolej dulu2.. hik..hik.. memang abah aku bernasib baik dan akhirnya segala di setel cara baik...alhamdullilah.. india tuh pun tak de ape2 setelah di X-ray satu badan... alhamdullilah sekali lagik..

3 comments:

cgmthr said...

"rasa kurang bebnor perhatianku ini.. hahhaha.."

ayat best dlm post ni hehe

Anne said...

mintak la cik abang tu bawak cuti...ala2 honeymoon gitu.

mama_izz said...

farah.. tu bahasa orang peghak... hahhaa

tu la Anne.. memang nak suruh bawak tapi Cik Abang asyik sibuk jek.. hehhe..