Mar 20, 2010

kenapa begitu sayangkan suami saya??

baru2 semasa makan bersama keluarga di Jaya Jusco, tetiba ada seorang perempuan dtg... terkejut aku disergah.. aku mula2 rasa was-was siapakah perempuan ini?? bila dia perkenalkan diri dia, aku dah ingat dah.. kawan kepada seorang kawan.. memang kami pernah jumpa.. tapi tak la rapat sgt.. masa hubby aku pegi beli makan, dia pun tanya kat aku?? kak..mcm mana akak bole begitu syg kan suami akak.. akak nampak bahagia sangat.. saya nak mintak petua akak.. saya selalu tengok myspace akak walaupun saya tak de myspace.. saya suka sangat-sangat.. mak oii terkejut aku bila dia cakap mcm tuh..lalu berkatalah aku.. "Dalam gambar je kot.. biasa la kami ni gila-gila.. tangkap gambar mcm mana pun kami sanggup.. janji tak berbogel & menepati citarasa kami.. kami jenis tak kisah.. asalkan kami puas hati & seronok sgt-sgt.lalu perempuan tuh menjawab.. tak kak saya nampak sangat akak bahagia.. tadi saya perhatikan aje akak.. sgt2 bahagia.. kongsi la dn saya mcm mana.. saya nak praktikkan pada suami saya.. aku terkedu! opsss.. masa tuh aku taktau nak cakap ape.. aku rasa biasa aje.. memang kami dari  bercinta sampai la dah kawin mcm belangkas.. aku tak jawab pun pertanyaan perempuan tuh.. aku blurr?? aku hanya tersenyum lalu berkata tengok la.. kalau ada masa nanti kita sembang2.. ngeee..

memang bukan perempuan itu seorang jek yang cakap mcm tuh...ramai kawan2 yang mintak petua pada aku?? alhamdullilah aku seronok kalau kawan2 cakap mcm tuh.. mendoakan kebahagiaan keluarga aku.. tapi aku memang takut.. hari ini kita bahagia tak semestinya esok kita bahagia jugak.. biasa la kan dugaan yang Allah nak bagi mcm2.. cuma kita kena bersedia dari sehari ke sehari.. baru jek 7 tahun mendirikan rumahtangga.. ada pasangan yang dah 30 tahun kawin bole bercerai berai.. ini kan aku yang baru setahun jagung..

ok saya nak kongsi serba sedikit nape saya syg hubby saya,,,, 


~ because he accept me as what I am and who i am.

~ i love how my hubby talks to me in his sleep.. It's one of my favorite things!!! wow i like... (jgn fikir lain ok!)

~He is caring, Funny &  a very nice and wonderful person i ever know.

~He is an awesome dad to my our kids and a loving , sincere husband.

~He treat me as his queen that he don't want me to get hurt and cry.

~He is a very responsible person, sweet, honest, understanding

~when I tell him my back hurts, he asks if I want a massage ..UHH APE LAGIK.. cepat la..HEHHE

~we can talk for hours about nothing at all. (mcm kawan baik)

~we shower together gether... hahhaha.. giler!

~he respects me even when I'm acting like a maniac.kekekkkekke..tu la pasal dia panggil aku Rika Sumanto.. Ibu bawang merah yang kejam.. hahhaa...

~He works so hard to provide for me and our Kids & pay the bills...hehehe

~ we are silly together gether.....i like...nggeeee....

~ He gets the something when im being lazy..hehehhe.. kdg aku ni ada penyakit M.. ngeee

~ I love how creative he is terutama bab kemas2 rumah ni..ada jek idea nak ubah mengubah.. dulu aku suka sgt masa dia buat kad2 cinta..(masa bujang) ada jek idea sampai bile dah tak de idea ambik bunga2 kering & lekat kat kad.. hahhaha.. lawak pun ade tapi dah kawin ni tak penah plak dia buatkan kad utk aku.. ngeee

~He gives me 90% support in everything I do.10% lagik asyik tak setujuk jek.. nyampah betoi.. ngeee
 
~He always tells me i’m a wonderful mother to our child... eh ye ker??? uweekkk..

~He tells me he loves me everyday.. kalau tak sempat dlm telefon pun jadik..

~the fun we had when we were dating!!...seronok sgt2.. tiap2 hari rasa nak berdating.. tapi ape kan daya..

~he likes to gossip with me... everydy ade jek gosip2 yang kami nak gosip.. ngeee

~how he senses when i really need him.. eh betui ker?? betullah.. hahha

~how he always makes me laugh when im feeling real down... YES!

eh mcm2 lagik la.. tak tertulis kat sini.. ok sebenarnya kita carik yang bagus2 je la.. yang buruk2 tuh kita tolak tepi dulu... ngeee.. sebelum asyik mencarik kesalahan org terutama hubby kita, baik semak dulu ape keburukan kita.. tnya hubby ape yang dia suka.. apa yang dia tak suka.. hehe.. insyaallah bole bahagia..

I love him because he is my EVERYTHING, my life.

3 comments:

Syriz said...

begitu hebatkah aku.. kau mengagungkan diri... syg... kau membuatku mengalirkan airmata... mcm tengok citer hindustan tu... iskk.. aduhh maa... syg pa pada ma tak mampu nak citer... Allah jer tau... rating berapa bintang pun tak cukup nak kira kat alam semesta ni.. adoyai.. anybody pls help count my star for my love here.. love you so damn muchie muchie.... love you syg.. always love you

mama_izz said...

luv u 2 sayang like..like crazy.. you're my everything to me..tak tau nak cakap mcm mane dah.. tq utk segalanya..ngeee..

Dayung Serian said...

alahaii...so sweet mama_izz dgn hubby. suka tengok:) dayung doakan supaya perkahwinan kamu kekal sehingga ke akhir hayat & sentiasa loving2 gitu.