Jan 25, 2010

Sabun tahan Mengantuk..

sejak akhir2 ni memang letih.. ngantuk.. tak larat penat.. semua ada.. semua diuruskan sendirian.. pastu search lagi tenet kot ada jumpa ubat2 yang bole memberi tenaga.. datang keje pun ngantuk padahal keje pun tak de la bnyak sangat.. ye la banyak benda harus difikirkan.. balik umah rasa nak melepek jek tapi tak bole.. bnyak kerja rumahtangga yang perlu dilakukan.. sampai ke malam la.. suami lak kul 10 atau kul 11 baru smpai umah.. nak tunggu dia pun dah letih.. apatah lagik nak bermanja-manja & bersembang.. eh jgn fikir lain yek.. kadang2 tuh tak tunggu dia pun.. terus tidur lena diulit intan bersama anak2...balik keje, bila tengok kami tertidur, terkulat-kulat dia kesorangan.. dah la pagi masa gi keje dia masih berdengkur.. balik pulak tak jumpa bini ngan anak2.. sedih oo hidup mcm ni.. tapi duit punya pasal takkan nak gadaikan rumah tangga.. kadang2 tunggu jugak dia balik keje walapun memang sebenarnya dah tak larat sgt.. rindu oo lama tak jumpa & tak bersembang ngan dia apatah lagik mendengar lawak bodoh dari dia..hehe..

lalu aku kena buat sesuatu utk menyelamatkan keadaan .. kerja.. anak2 dan rumah tangga ku.. memang la tak porak peranda tapi sebelum terjadik sesuatu, aku mesti usahakan sesuatu supaya badan aku ni tak letih & asyik ngantuk jek.. tau je la.. kalau dah tunggu suami balik koje kul 10-11 mlm, dah sembang & bermanja-manja subuh baru bole tido.. ermmm.. soknya nak gi koje dah tersengguk.. adoi..

tetiba aku tertengok kat MHI.. cerita tentang sabun Aqura.. utk tahan ngantuk.. oppsss bukan tahan tido tau.. tahan mengantuk.. sesuai dipakai di waktu pagi..pastu ada lak En. Naem promote dlm FB.. search punya search rasanya berminat nak pakai.. kalau ok aku nak tolong orang2 mcm aku lak.. org2 yang suka mengantuk..harganya pulak memang berbaloi-baloi.. 10 hinggit aje.. dan kalau memang terlalu ok aku nak berbisnes lak jual sabun ni... hehe.. bole ke aku ni ha?? isk tak penah nak berbisnes-bisnes ni.. saja suka-suka.. ape salahnya kan..huhu.. tak salah mencuba.. hehhe..papai.. jom tengok gambar2 sabun ni.. org melayu punya tau...


ni harganya rm 10 jek..

ni besar skit tapi tak tau harganya bape.. jap nak survey dulu..hehe

ni keratan akhbar dia kot..hehe..

sila klik utk besarkan gambo..

5 comments:

. b u d u said...

promot nampak
akak jual eh

lily azliyana @ mama zara said...

uishh..macam menarikla sabun ni..sbb sy pon slalu mengantuk lagi2 wktu pagi tgh kerja..now nak bg tahan ngantuk asyik tibai nescafe jekla..huhu

nway, cmner sabun ni berfungsi..utk cuci muka ke, utk mandi ke or tenyeh kat mata..=p

mama_izz said...

budu.. kalau akak jual budu kena beli tau..heheh

mama_izz said...
This comment has been removed by the author.
mama_izz said...

mama zara.. memang menarik pun.. terpikat nak cuba.. asyik ngantuk je time keje lebih2 lagik time lepas makan pagi..hehe..

cara guna dia cuci muka setiap pagi sebelum gi keje tuh.. tunggu 2 minit pastu basuh..pastu hilang ngantuk..hehe.. entah betul entah idak...

ni pun saya baca tenet.. saya dah order dah..nak try dulu.. kalau menjadi, saya promote kat mama zara ye..hehhe