Oct 2, 2011

budak kuat meragam...

Thaqif adalah seorang bayii yang kuat menangis... uwaaaaaa.....mamanyer pulak rasa nak teghoyok...penat sangat2 sebab kena hadaapp jek dia.. lagik satu dia kuat sangat nek.. bukan kuat isap susu tapi nyangkutt jek kat nek aku ni.. payah betoiii.. baru jek nak kemas umah.. nangis.. baru jek nak lipat kain nangis... semua buat keje sekerat jalan.. gamaknyer kena bubuh nama ahmad albab ni... baru dia benti menangis.. hehhee...


akhirnyer kami sepakat belikan thaqif buai .. spesel utk thaqif kami belikan dia buai letrik.. supaya dia lena tido dibuai mimpi indah.. lagipun mak dia dah tua nak buai2.. henjut2 selalu memang tak lalu.. hehe..mula2 rasa menyesal beli thaqif buai.. taknak nyer tido dlm buai.. dia tak selesa kot sebab dia jenis tido menerap... tapi setakat ni dah 3 hari pakai thaqif dah bole la jugak tido lena tapi lama la jugak dari arituh.. setakat nak hapdet blog satu citer tu boleh la dah.. kalau tak baru nak tulis satu rangkap udahh menjerit..uwaaaa...



2 comments:

Mommy Gaban said...

baguih2...akak dari pantang hari tu dah bagi Daniel tido buai letrik ni (eusoff punya dulu masih elok lagi).. Kalo tak mmg tak mau tido lama. Payah la nak buat keje umah, nak bertungku bagai..pantang dah le sorang2.

Sekarang ni semenjak dok taska dah lena tido kat atas tilam pulak...gamaknye sebab dah biasa kat sana tak guna buai.. Kdg2 sampai 2,3 hari tak guna pun buai tu..cenggitu pulak..hehe...

mysha said...

kak, laWAk aR perKataN teroYak tuh ekekeke.. klo sHa kat opiS caKap diorG gELak kaT sha.. (deme tu bukan faHam pun keNgkadang ) ekekeke

huRM baBy thaqif tu kasik akak can hapDet blog ar tu ekekeke