Jun 24, 2011

checkup lagik dan lagik..

sebenarnya malas nak update pasal checkup2 ni.. orang pun dah bosan membacanya gamaknyer..hahhaa.. lantak la.. janji aku bahagia.. hehhehe..lagik seminggu yakni 2.7 ialah tarikh due tapi nape la aku tak rasa sakit lagik yek.. agaknyer baby tak mo kuar lagik.. seronok main jongkang jongkit dlm perot aku ni..hari2 kami anak beranak pujuk dia kuar tapi tak de respon.. hahhaa.. tak sabar rasanyer nak peluk & picit baby ni.. sampai anak2 aku pun dah hari2 bertanya biler la baby nak kuar.. perot pun dah sendat mendat.. biler baby gerak2 mula la rasa sakit.. bayangkan aku yang kecik ni baby lak punya la besar.. 3.2 gitu.. doktor cakap kalo tak kuar lagik mggu dpn mau membesar sampai 3.4 kg.. makkk aii.. pengsan!! hahaha.. berat aku plak tak naik2 seminggu dua ni still 54kg..doktor risau gak la kalau kurang makan nanti air ketuban tak cukup jadik aku kena naikkan skit berat badan aku ni.. alahai memang aku dah tak selera nak makan sangat2.. tak tau nape.. mungkin penat gamaknyer & sememangnya aku ni kurang makan jadik aku memang kurang bernafsu untuk makan..entah la mcm2 kan!!... hummm..

minggu depan kalo tak bersalin lagik, dr cakap kena seluk2.. alahai malu betoi la.. kalau time sakit dia seluk2 aku tak kisah sangat tapi time tak sakit ni yang aku malu betoi..walaupun dr pompuan tapi tahap kemaluanku sangat tinggi.. hahaha.. mcm2 la aku ni kan.. mcm beranak sulung walhal dah nak masuk 3 ok!!..

semalam masa checkup  dr ade cakap yg kepala baby dah bawah tapi tak masuk dlm kedudukan yang betoi.. ntah aku pun tak tau mcm mana nak nyebutnyer.. dr kata kena kuat jenjalan.. aku ni memang kuat jenjalan tapi kalo terlebih sangat udahh krem aku aku dibuatnye.. hurmm mcm2 kan.. gamaknyer anak bongsuuuuuu kot tuh yang terlebih ngade2.. mcm hal2.. hehhee..

aritu ade gak terfikir aku ni banyak buat salah kott kat incik somi.. haha.. aku dah siap2 mintak maap dah.. ye laaa takut la aku ni banyak sangat mengganggu konsentrasi dia sepanjang aku ngandung.. ade aje yang tak kena.. biasa la orang ngandung ni emosi dia tak tentu arah .. tak menentu.. kalo baik tuh.. baik bebenor .. kang dtg emo siap la.. ade jek yang tak kena.. hehhee


kawan2 doa-doakan malam ni atau esok saya sakit2 nak bersalin yer dan segalanyer dipermudahkan..hehhee.....


1 comment:

Lynn Hamzah said...

mudah-mudahan segalanya dipermudahkan la yer kak...lynn doakan akak dapat anak yang sihat dan comey yer...