Mar 14, 2011

kamu tu lembik sangat!!

Diam tak diam usia kandungan saya sudah 6 bulan..huhh!! rasa kejap jek masa berlalu.. tinggal lagik 3 bulan jek dah nak meletoppss... rasa tak sabar2 pulak nak dpt baby baru... ramai yang cakap perot saya sgt la kecil... ehh ye ker?? tuan punya badan rasa badan dah berat sangat ni.. baby pulak sangat aktif sampai kadang semput saya dibuatnyer.. al-maklum ler baby boy kan..

mengandung kali ni memang la rasa lain macam sangat2... abah pun dah tegur.. apehal kamu ni lembik sangat kali ni.. nak baring jek.. tapi memang betoi la.. mak abah ajak gi jenjalan atau incik somi ajak jenjalan pun aku malas dah.. setakat gi makan kejap2 ok la.. pastu udah teringat bantai..hehehe...

pastu yang tak bole terima kalau jenjalan tuh mesti terkencit atau tercirit dalam penda.. hahhaha.. mcm dah tak nyempat2 nak gi tandas... hadoiii!! punya la tak larat nak gi jenjalan kalau mcm ni selalu.. tambah2 kalau jalan jejauh.. kalau naik kete lelama pulak rasa nak pitam jek.. haih!! aje menggedik makcik ni kan.. mcm2 la.. sampai incik somi pun cakap.. lepas ni ikat!! hahahhaa.. iye la tuh.. tak kuasa makcik tau.. makcik muda lagik!! hahahha.. alaaa ape susahkan sekarang ni banyak alat2 penapis keselamatan..... tapi kalau ade baby lagik lepas ni, alhamdullilah itu namanyer rezeki yang tak disangka2.. ngeeee...

cuti2 sekolah ni mak abah bagi aku rehat skit.. ambik anak2 secara bergilir2.. hahha.. ok la jugakkan.. dpt gak la berehat2 lebih skit sampai kain udah bertambun2 tak berlipat dgn alasan tak bole duduk lelama melipat kain.. sakit pinggan..hahhaha..

3 comments:

LyNn HaMzAh said...

lynn nie plak x ler lembik sangat tapi masalah pendarahan tak sudah2 la kak dari mula preggy...kadang2 tu seminggu sekali mesti ada terjadi pendarahan nie...

jihan musfirah musa said...

huhuhu...saya plak asyik terkencing jer dalam panti memang xleh nak tahan2 lar...memang wajib bawak panti spare satu dalam handbag g maner2 huhuhu...;p

Gaban said...

akak plak terlebih rajin memasak ceqla..sanggup bangun pukul 5.30 pg nak masak breakfast yg sedap2 untuk husband. siap bekalkan lunch pulak tu. jalan pulak kemain laju sampai kwn2 opis tegur suruh jln pelan2...pastu rajin cuba benda2 baru, mcm jenis tudung yg tak penah try pakai/cara ikatan tudung yg baru. ntah le...pendek kata rajin belaka la...dan rasa ringan je badan ni. solat pun sedap berdiri mcm biasa dari solat duduk. pegi ngajar pun siap bwk slide show bagai..bagi kuliah sampai 2 jam pun masih bertenaga lagi. dulu buleh dikatakan maleh le juga nak buat benda2 rupa itu. dulu ingat ngandung baby girl (sbb rajin masak), rupanya jantan jugekkk...hehehe..