Feb 18, 2011

Cerita breast pump

ehh.. eh.. pepagi jumaat ni buat dosa plak.. jgn renung lelama.. renung kejap2 jek ok.. hahaa.. gambar ni aku cilok dari cik google.. cuma aku terasa jugak la biler orang cakap Cinta Bunga Lestari yang comei ni punya nasi lemak 20 sen.. makcik terasa ok!!.. hahhaa..

ceritanya mcm ni.. baru2 ni aku gi carik la breast pump .. saje carik awal2 sebab konon nak cari yang elektrik punya..  nak usha2 harga dulu.. kemudian bandingkan .. yang paling murah aku beli la.. tiba la kat satu kedai.. mintak la kat sales girl tuh breast pump.. pastu dia renung2 aku.. (malu tau!!) lalu terkuar dari mulut sales girl tuh.. "suami kak tak pandai ker??.. aku ni terkial2 la la kat situ.... suami aku tak pandai ape yer?? aku tanya lagik kat sales girl tuh.. tak pandai ape??? lalu sales girl tuh jawab lagik... "suruh la cik abang tolong pump kan.. aku ni pun diam aje la.. tak paham ape yang sales girl tuh cakapkan..mungkin sales girl tuh buat lawak bodoh kot.. dlm hati aku ni berkata2 jugak la.. takkan nak suruh laki aku pumpkan.. jenuh la kalau mcm tuh.. kalau aku suruh laki aku pump kan tak payah la aku susah2 nak cari breast pump letrik punya...  pastu aku suruh dia tunjukkan breast pump tuh... aku pun gebek-gebek ( tengok) la breast pump tuh pastu tanya botol tak disediakan ker?? sales girl tuh tanya... botol ape kak?? aku jawab la,  botol susu....

pastu sales girl tuh cakap....laaaaa...saya ingat akak nak besarkan tetek.. tu la pasal saya tanya suami akak  tak pandai ke?? . saya tengok akak punya kecik.. tu la saya terfikir akak nak besarkan tetek.... masa tuh aku dah gelak guling2.. orang kiri kanan kat pasaraya tuh pun pelik agaknya apehalnya minah ni gelak mcm orang tak betoi.. tapi dlm hati makcik terasa ok!! mentang2 kecik jek.. hahahha!!!.. sampai sales girl tuh pun tersipu2 malu dgn aku.. dia pun ngok aku pun ngok jugak sebab tak bagitau aku nak pump susu.. mana aku tau yang ade breast pump utk besarkan tetek ala-ala breast pump utk pump susu.. khakhakhaka...

5 comments:

LyNn HaMzAh said...

hahahaha...pagi2 lynn dah gelak baca entry akak...

MataHati @ MH said...

kurang pahala ari ni bila tgk gambar tu..huuu
apapun, entry ni mmg lawak giler..hahahaha
mcm mana lah sales girl tu boleh salah faham..

amroll said...

hhahah.batal solat jumaat pnye pahale japgy bce entry gini..bace breast pump skali lalu pun igtkan nk besokan.hahahahh.kalo nk besokan saye baru ade post semalam kat belog saya alat yang nak guna.haha

mama_izz said...

Lynn.. tu la akak sendiri kalau teringat mesti nak tergelak.. hahaha

mama_izz said...

Wahhh.. syiiookkk yer Matahati & amroll.. jgn pandang lelama gambar tuh... hehhe.. ;P