Jan 19, 2011

taska owhh taska

masa makan angin kat blog kengkawan tadi banyak betoi kisah2 taska yang tak memberansangkan.. uwaaa sedih bangat ni!!! bukan sedih ape.. pengasuh yang jaga anak aku sekarang akan berpindah ke Grik.. lagipun umurnya dah agak lanjut, jadi tak larat kot nak jaga bebudak ni.. aku harap sgt kot ade baby nanti, dia la jaga anak2 aku tapi apekan aya, dia nak berpindah.. punya la susah hati aku nak carrik pengasuh.. zaman sekarang orang nak duit jek bukan nak jaga anak kiter bebetoi..

Kebetulan depan tmpat aku kerja ni baru bukak taska.. masih berkira2 utk hantar anak2 di sana.. biler baca blog kengkawan aku ni semakin gerun... aku jugak penah ade pengalaman pengasuh main penampor je anak kita, jadik aku mula takut...tu pasal anta kat mak .. selamat kan itupun orang ngata2.. nyusahkan mak bapak tapi orang tak tahu niat kiter hantar kat mak demi keselamatan anak2 kiter.. mau tak takot dah 2 kali kena.. gerunn wooo!!!..

entah la.. aku doa-doakan tiada lagik kes2 yang menakutkan aku.. buat anak2 orang lain atau anak aku sendiri..memang sangat gerun!!

2 comments:

MrS. F!zA said...

susah nk cri pengasuh yg betol2 baik dgn ank kita..apatah lg kat taska..kalo dh ada tu dh tkde kna la cri org lain plk.

norisah roslee qayyim said...

oh tq la mama izz, rasanya temasukla kesah Umar gak tu eh! nak tnya sket la...napa kita xley comment kat blog kita sendiri eh?? kosong jek ruangan post a comment tu...puas dah kita godek2..maklumla xbrapa nak reti sgt..tp komen kat org boley plak??ntah la..fenin..