Nov 23, 2010

Denyutan itu...

1st check-up.... pepagi tadi pegi Klinik utk 1st cheup-up baby.. sangat teruja.. sangat seronok bile scan, ade denyutan nadi di dalam rahim ini.. tak terkata betapa indahnyer ciptaan Illahi.. Over giler aku  ni.. sepatutnya checkup 1.12.2010 ni tapi dek kerana gatai aku gi awal2. kebetulan aku demam jadik alang2 checkup terus la.. ni la keistimewaan checkup kat swasta.. doktor tak kisah check biler2.. kalau lewat diorang tak marah .. diorang tak kisah.. janji ko checkup bulan2.. hehehe... hari ni lepas jek scan baby banyak jugak yang disembangkan dgn doktor. antaranya masalah aku yang kedua2 anak aku tatkala bersalin mesti lekat uri... aku ingat benda ni tak de ape2 rupanya doktor cakap, lekat uri ni sangat la bahaya.. kadangkala bole membawa maut apabila berlalu pendarahan.. huh!!! penat aku mendengarnya.. doktor jugak kata doa2 aje la yang ketiga ni tak lekat uri.. sangat2 bahaya...

dan banyak lagik yang doktor sembangkan.. yang paling best setiap kali doktor check atau pegang perut tak lekang dgn bacaan bismillah... sejuk hati..heheh poyos jek.. dan mata membolat tatkala nak membayar nyer.. rm1**.. alamak duit tak cukup!! mcm ne ni.. hahhaa... punya kelam kabut incik somi berlari ke bank.. hahha... sebenarnya tak sangka semahal itu...dulu mungkin 6 tahun lepas, seratus lebih skit jek.. ni dah 6 tahun berlalu kan jadik semestinya kos dah meningkat.. kejadian tak disangka2 tu diperhatikan ramai orang.. ramai gak yang bertanya.. kenapa mahal sangat??  ntah tak reti aku nak jawab... hehehe.. walau ape2 pun alhamdullilah baby sihat cuma si ibu yang asyik sakit2..demam.. alah dan semuanya.. doktor cakap antibodi sangat la lemah jadik si ibu yg poyo memerlukan vitamin...Berat badan hanya 41kg.. ok la naik 2 kg.. hehhe..

4 comments:

wana said...

ceq la check-up kt klinik swasta ke?

sronokkn bila dpt dengar heart beat bb..rasa syukur sgt sbb 'si dia' selamat dlm tu..:D

ok take care!

mama_izz said...

ha'ah.. check-up kat swasta.. hehe

tu la.. seronok sangat biler dengar denyutan jantung baby tu..

tq kak

Anne said...

jaga kesihatan ye:)

mama_izz said...

ok Anne.. tq