Oct 11, 2010

tegang.. jgn tak tengang..

kali ni nak cerita pasal tengang ape yang patut ditengang.. maksud tengang di sini ialah menghilangkan kedutan di ruang2 muka agar nampak tengang dan tidaklah kendur hendaknyer.. hahhaa.. baru2 ni terkulat2 aku biler ditegur incik hubby bahawasanya muka aku sudah mula menampakkan kekenduran.. huh!! umur baru 30 tapi udah nampak kendur2 di muka ni.. memang tak bole jadik ni.. tetiba rasa nak carik produk2 yang bole menegangkan kulit2 muka ni...
sebelum ni tak pakai ke produk2 kecantikan...??? hehhe... sebenarnya aku memang tak mempedulikan sangat hal2 yang berkaitan dgn produk2 kecantikan ni.. Keluar ler produk2 baru, aku ni wat bodoh jek.. pencuci aku main redah jek nak pakai ape.. asal ade offer, itu yang aku gasak.. aku memang tak pakai toner, pelembab atau sebagai nyer la.. tapi yang aku pakai sejak 15 tahun dahulu ialah krim temulawak  berharga 4 hinggit.... sejak dari sekolah aku pakai memang tak penah tukar2 sampai la sekarang..Kulit aku pun rasi dgn temulawak 4 hinggit tuh.. disamping itu menjimatkan wang.. sebulan aku kuar 4 hinggit jek utk kecantikan kulit yang tak berapa cantik ni... hehhehe

tapi sejak ditegur kulit tidak tengang lagik, incik hubby menyuruh aku membeli produk2 yang ade di pasaran.. janji murah dan boleh dibawa sembahyang... aku pun bertanya kengkawan seangkatan..ramai yang mencadangkan aku pakai set Safi Rania Gold.. Jenuh jugak aku fikir nak beli ke idok.. selama ni hanya pakai 4 hinggit jek sebulan tapi kalau pakai set safi Rania, aku kena kuarkan rm70 hinggit... itu pun bukan satu set..  tak termasuk krim malam.. gel clenser dan sebagai nyer la....total kalau pakai semua set rm169..hishhhh tak kose makkk.. mahal bebenor.. hahhaa... kedekut giler aku ni....(bukan kedekut tapi berjimat cermat) hahha...



dgn rasminya semalam buat julung-julung kalinyer aku memakai produk Safi Rania Gold (over giler!!)

dan dengan rasminya selamat tinggal temulawak... 
semoga dgn pemakaian Safi Rania Gold membuatkan kulit mukaku lebih anjal dan tegang.. hahhaa..walaupun usiaku meningkat tapi kulitku masih tampak berseri dan tegang sampai kerepot.. hehhee...















6 comments:

LyNn HaMzAh said...

akak nampak muda sentiasa la...tp kalau pakai safi rania lagi makin cantik rasanya...hehehehe...

cgmthr said...

"usia..hanya pada angka..bukan pada wajah "..huuu

Anne said...

alaaa mama_izz, masih muda remaja lagi muka tu:) sweet jer mama_izz ni.

mama_izz said...

Tq Lynn.. alaaa... akak biasa aje... kat gambar memang nampak ok tapi kat luar udah nampak garis2 halus.. hahhahaah

mama_izz said...

betoi tuh farah.. tapi angka tuh yang membuatkan kiter takut.. hehe

mama_izz said...

muda remaja?? hahhaa.. tq..tq.. mana ade la dayung.. udah mula nampak kedutan ni.. hahha