Oct 24, 2010

2nd stage la pulokk..

baru2 di blog saya, saya ade menceritakan yang anak saya pegi CASTING.. setelah seminggu berlalu saya yakin anak saya takkan terpilih.. tapi petang jumaat baru2 ni, diorang kol dan mengatakan anak saya kena pegi 2nd stage iaitu sesi suai kenal dan Workshop.. jenuh saya memikirkan, apakah ini??  kenapa ade benda2 mcm ni?? pulak tuh kena pegi ke KL keesokkannya yakni hari sabtu.. what?? penatnyer... !!setelah berbincang dgn hubby, kami setuju tuk pegi demi anak2 tersayang...  selepas berbincang & berbincang kami  bertolak jumaat malam tuh selepas hubby  balik kerja.. pukul 12.00 kami gerak dari Ipoh dah pukul 3 lebih kami sampai... punya la penat.. kesian incik hubby... dah la penat balik keje, pastu kena berkejar ke KL... hadoii!!..


keesokkannya kami pergi dgn penuh kegembiraan tapi kegembiraan kami terus patah biler melihat ada 6 lagik kanak2 yang datang... ok kami menanti dgn penuh sabar penerangan dari director.. rupanya mereka mencari kembar 3 yang lebih kurang seiras utk iklan tuh... tapi diorang buat 2 team dan akan pilih yang mana satu terbaik... biler tengok lagi 2 kanak2 yakni kembar anak saya, saya terus kata kompon tak dapat sebab mereka comei sangat dan diorang penah berlakon dalam beberapa iklan tapi anak saya, baru pertama kali mencuba dan yang paling lawaknyer anak saya lebih gelap dari kembanyer.. hahhaa... di situ saya patah hati sedikit tapi kami tetap meyakinkan danish supaya dia tak patah hati.. hehehe


dari kiri Megat Marzukie, Shahir Anbia & anak saya Izz Danish

kalau perhati secara rawak, diorang tak nampak mcm kembar kan sebab Megat Marzukie nampak lebih tinggi dan Danish bernasib baik sebab dia sama tinggi dg Shahir dan 2nd stage ni Danish terpilih... tunggu 3nd stage pulak sebab belum tentu lagik Danish pergi 3nd stage.. director berhak menukar orang serta merta.. Megat Marzukie terpaksa dikeluarkan dan dimasukkan dgn orang baru iaitu Haykel.. tapi sayangnya aku tak sempat tangkap gambar Haykel sebab masa tuh aku gi makan2.. Antara diorang bertiga nampak Danish yang paling kurus kering.. haykel & Shahir napak serasi..badan diorang berisi sikit.. lagipun diorang sama usia iaitu 5 tahun tapi Danish dah berusia 7 tahun lebih tinggi sedikit dari diorang.. 

lepas setel hal Danish kami terus pegi rumah Paktam yang kebetulan ade buat makan 2 utk student nyer.. walaupun tinggal sisa2 kami pelahap jugak..

pasal hal Danish, aku nak lupakan dahulu.. sangat penat kalau difikir-fikirkan.. kalau dapat gi shooting mungkinkah berminggu? aku nak keje?? mcm ne yek nak uruskan dia.. saya  dah pening tapi kalau dapat saya akan terus berusaha sampai danish berjaya... tapi kalau tak berjaya, saya tak berapa nak kisah sangat..baru 2nd stage pun dah rasa tak larat sangat.. belum seterus-terusnyer kan.. hehhehe..jom la layan gambo diorang tapi masa sesi suai kenai dan workshop tak bole masuk & tengok.. hanya director ngan budak2 tuh yang bole masuk...masa time posing2 mak bapak dibenarkan masuk tangkap gambar dari jauh..hehe






6 comments:

Anne said...

wahh ada harapan ni danish femes:) Anne doakan danish dapat masuk stage 3 k.

lily azliyana @ mama zara said...

wahh..bakal pelakon iklan lah ni ek..gud luck 4 danish k..=D..si adek tk pi casting jugak ke..hehehe

LyNn HaMzAh said...

moga ada rezeki untuk danish...

mama_izz said...

tq Anne.. bukan nak femes pun.. saja nak carik2 duit lebih.. hahaha

mama_izz said...

TQ Mama Zara.. Danish belum tentu dapat lagik..si adek tak pegi sebab dia hanya nak guna budak laki jek.. hehe

mama_izz said...

TQ Lynn..