Aug 29, 2010

pizza hut yang &%%#$%@R

jumaat baru2 ini si Danish anak sulung kesayangan aku sorang tuh teringin nak berbuka ngan Pizza.. hurmm aku pun pegi la ke Pizza.. nak jaga hati anak kesayangan aku yang tak penah tinggal pose utk tahun ni.. alhamdullilah..

alahai kesian si Danish lemah dan keletihan...tapi memang bengang sgt2 sebab mknan sampai kul 8 mlm.. Ya Allah maknanya kami berbuka lewat.. nasib baik ayor sampai dlm kul 7.45 gitu.. aku memang dah ilang sabar biler tgk si Danish dah merengek kelaparan sgt2.. kesian dia.. tak lama lepas tuh sampai la nasi kurma yang danish order... yang aku heran danish ajak makan pizza tapi yang dia order nasi kurma buat ape?? aku hangin gak tapi sabar je la sebab pose kan.. bila sampai jek nasi kurma aku rasa nak penampor jek orang yang hantor tuh.. ni nasik nak bagi orang makan atau nak bagi ayam makan... dah la sampai pukul 8 plak tuh nasi tak sedap!! keras!! sejuk pastu macam nasi lama.. macam ^#%!@^&$(#!!!....

walaupun aku tgk mcm nak termuntah nasi tuh, danish tetap menyuapkan ke mulutnyer walau sesuap dua dek kerana kelaparan yang teramat sgt. tak lama lepas tuh, pizza pun sampai.. kami santap pizza pulak.. nasi tu tak de sape yang abiskan ... kesian nasi tuh.. membazir jek.. jam hampir menunjukkan pkl 9, ais krim anak2 tak sampai2... hangin aku mula ke tahap paras bahaya.. nasib baik bendera jepun naik, kalau tak maghrib aku lebuhhh.. beberapa kali aku panggil  pelayan2 agar menghantar ais krim, tapi jenuh menunggu ais krim anak2 tak sampai2 jugak.. bila incik hubby aku rasa hangin aku sudah mau pecah tunggu nak kuar jek, incik hubby ajak aku kuar, gi shopping2.. nasib baik anak2 pun tak merengek sebab udah bosan menunggu.. akhirnya aku kuar sebelum aku hangin2 aku pecah & meletup di bulan mulia ini..




sempat posing2 sementara tunggu makanan sampai

 jom shopping....





4 comments:

LyNn HaMzAh said...

huhuhu...apesal la service diorang mcm tu...kesian la kat anak teruna akak...nasib baik arr hubby akak pandai gak nak cover kan...ajak gie shopping dan of course la hati akak yg tengah panas tu sejuk...hehehehe...

wana said...

akak penah kena sekali dgn pizza ni..lambat giler service..mmg kami dah cop x mo mkn dah kt pizza..dekat sethn lebih x mkn..

tp x tau la esok2 kalo dah tringin kan..tp kalo dah rupa tu service x yah la kot hehehe..

mama_izz said...

Lynn.. kak wana ..ntah la apesal service diorng mcm tuh..kat pizza ni dah bnyk kali dah terkena... tapi bile anak2 nak makan, ikut kan je la.. betoi kata Lynn.. nasib baik hubby pandai pujuk hati yg lara, kalau tak.. siap le.. kekkeke

mrsboan said...

huhu siannya kat anak2 yg puasa pulak tu..kalo kat mak abah dia bolelah sian sikit2 je..hehe..slalu gak dgr komplen2 pasal pizza hut ni...