Aug 2, 2010

baby kakak aku jatuh..

takkan ku lupakan kejadian semalam.. sedih sgt2..dalam kemeriahan meraikan majlis kenduri kahwin pak su aku, tetiba kejadian tak diingini berlaku.. masa kakak aku sibuk2 nak tangkap gambar, kaki kakak aku terjatuh terpeleot dlm lubang.. masa tuh dia pegang baby.. masyaallah baby tuh terpelanting betoi2 dpn aku.. aku tak sempat nak sambut baby tuh.. aku menjerit sekuat hati.. aku angkat baby tuh.. dia tak menangis.. aku dah mcm orang giler apatah lagik kakak aku.. aku pegang kepala baby dah bengkak besar.... abah aku terus angkat baby tuh gosok2 kepala dia.. nasib baik dia menangis.. pastu terus bawak gi Hospital Ampang Puteri.. scan, kepala baby retak di belakang sebelah kiri kepala manakala sebelah kanan retak & membengkak.. Ya tuhan sedihnya aku.. dah la dia jek anak sedara aku.. hari ni aku sampai tak bole gi keje teringatkan baby Rayyan..

baby Rayyan beberapa minit sebelum jatuh..

8 comments:

Cik Andam Hazlina said...

ya allah siannya baby.. arap2 dia tak apa2..

Butang Pena said...

kesiannya baby rayyan tu mama...
tak dpt bygkan kesakitan yg die tanggung...
so skrg baby camne?
msh dlm wad?
sy doakan sumenya selamat...
;(

mama_izz said...

cik andam hazlina..
tu la kesian sgt kat baby..menangis jek.. sakit sgt la tuh..

butang peta.. dia masih dlm wad.. kena tunggu 48 jam lagi baru tau perkembangan baby.. sebab takut ade pendarahan kat otak.. dr. ckp, darah tu selalu kuar pelan2, kalau kuar darah terus operation, tu yg takut tuh..

wana said...

ya Allah..mmg kesian sgt2..akak x bole baca n3 ni duk t'kenang2 je..kesian bb..moga2 segalanya selamat insyaAllah..kami doakan...

Puteri Ogy said...

semoga baby kak zaira sihat..Amin

mama_izz said...

kak wawa.. ogy.. alhamdullilah.. baby dah kuar hospital dah.. insyaallah hari ni balik kuala... cuma kena pemantauan dr masa ke semasa jek.. risau gak effect masa akan datang.. tq sebab sama2 mendoakan keselamatan baby...

Puteri Ogy said...

ALHAMDULILLAH..pesan kat kak zaira.. jage lek lok..sian kat rayyan yg comel n gebus tu..

mama_izz said...

kak zaira tuh lembik la ogy.. tengok dia pegang baby pun seriau.. hahhaha... tak pe kalau balik nanti kena bagi tuisyen kat dia.. risau lain kali jadik lagik. ni pun dia fobia nak pegang baby..