Jul 23, 2010

saya sangat lucahlistik..


huh!! jumaat dtg lagik.. cepat nyer masa berlalu.. baru aje aku rasa semalam ialah hari jumaat.. tengok2 hari ni jumaat.. baru aje aku rasa semalam aku lipat kain bergelen2.. tengok kena lipat lagi.. hadoiii!!! tensen!!. jumaat pagi2 ni bnyak keje yang kena buat tapi tak tau nak mula yang mana dulu..badan lak dah sakit2.. pale lak berdenyut2..hurrmmm adoiii!!

hurrmm.. pegagi jumaat ni eloklah saya mulakan tarbiyah jumaat.. eh layak ke orang mcm aku nak bagik tarbiyah.. keke.. tak la..saje jek nak bercerita tatkala kebosanan dek kerja yg sangat banyak.. baru2 ni saya di sound oleh seseorang... bagus jugak kawan saya.. sangatlah beradab cara menegur saya.. caranya di dpn khalayak ramai iaitu di dlm facebook... kalau saya ada 600 friend, mungkin separuh dari itu saya membacanya..insyaallah saya ambik ikhtibar dari dan cuba memperbaiki diri saya.. ayat dia berbunyi.. ko ni merapu jek... ko tak ingat neraka ke?? hurrmmm!!! terima kasih kawan.. hokey!!! saya memang sentiasa ingat neraka tapi adakah anda ingat yg akan anda kompom masuk syurga.. wahh baru jek minah ni pakai tudung besar sampai ke pusat dah memberi tarbiyah yek.. ok alhamdullilah kan walhal ko pun baru menutup aurat.. dulu ko pakai gak suar koyak2 dari lutut sampai ke bawah dan bile ko berubah, ko cakap orang lain tak ingat neraka..

eh..eh.. dah-dah orang dah saund aku, aku marah2 plakkan.. bermuhasabah diri sendiri ok.. aku tak pandai nak mengomen hal2 ni..tapi kalau nak sound tolonglah send msg ke?? ni dah terpampang mcm tuh memang aku sakit hati.. yupp!! memang salah aku,, sangat lah lucahlistik..suka merapu di FB..maaf kalau ade yang terasa tapi aku sebenarnya ingin melepaskan tekanan dan keseronokan bersama kengkawan di FB.. penat & tension ok kalau seharian asyik ngadap keje yang tak abis2.. hadooii bukan aku mencarik jantan pun dok FB...







sebenarnya post2 aku, aku rasa tak la lucahlistik sangat cuma kadang2 bile dgn kawan2 nak merapu dah kearah lucahlistik sedikit.. tapi maaf bukan aku menunjuk skill kehebatan atas katil aku dan suami pada orang.. bukan aku bagitau cara aku buat bersama suami dpn orang tapi kdang2 ayat kita mungkin tak di sukai sesetangah manusia..

alhamdullilah setiap post aku mendapat tempat dan bila aku tak post sesuatu kawan2 akan anta msg kat Fb tnya hari ni taknak post ape2 ke atau kdg2 orang chat suh post sesuatu.. bosan katanya..


bila saya post je yang kat atas ni, memang bnyak menimbulkan kontroversi.. kerna saya ada yang bertengkar.. maaf ye saya tak terniat pun..tapi ramai yang menyokong saya dan yang paling terharu ada lak yng cakap sume orang dlm FB  tunggu post saya?? wahh terkejut saya.. tapi saya tak rasa mcm tuh sebab mungkin ramai yg menyampah bila saya post sesuatu..

buat kawan2 yang terasa seribu kemaafan saya pohon.. tak terniat pun menyakiti hati sape2.. kalau bole yang tak suka saya tlg buang saya dari friend list korang.. saya tak dapekk nak kenalpasti sapa yang suka atau tak suka saya tapi buat pengetahuan korang, inilah saya.. diri saya.. saya seorang yang suka bergelak tawa.. jarang2 saya bersedih dan saya sentiasa ingin menggembirakan orang.. mcm mana anda baca blog saya, baca FB saya, itulah diri saya yng sebenar... saya memang seorang yang giler2 dan agak lucahlistik jugak namun saya tau batas-batasnya.. saya pun masih bole berfikir.. baik & buruknyer.. takkan la saya nak post "yehaaaa semalam best giler projek ngan laki aku".. kalau mcm tuh perlu lah korang marah kat aku kan.. itupun nak bagitau satu dunia..betoi tak?? huhuhu.. ehh..ehh.. tak semua berfikiran mcm aku.. yup mungkin sesetangah memikirkan yg FB membuang masa dan melalaikan..


ni contoh gurauan kasar ku..saya hanya post.."Lelaki adalah makhluk tuhan paling indah"..cuma biler orang dah tau otak saya ni giler2 diorang cakap serong skit.. tapi taklah terlampau sgt!!.. aduhhh banyak nyer bagik contoh.. hurmm.. dah la..tak larat dah.. dari pagi ngadap ni.. punya banyak keje lansung tak buat keje..ni dah nak balik rehat jumaat dah.. hadoiii..

panjang benor dah tarbiyah kali ni.. hadoooiii bukan ape.. saja nak melepaskan perasaan kat blog sendiri..maaf la pada saya menyusahkan sape2.. menyakitkan hati sape2.. uwaaaa saya tak berniat pun kerana inilah diri saya yang sebenar...


5 comments:

Wawa~* said...

sabor je la makhluk2 gitu. saya pun ada kawan pndai agama, tp x penah dia nk sound2 direct to the ampang point camtu kat saya atau sape2 pun...

skali ape salahnyerrr kannnn... biau le dia.. yg pnting kita muhasabah atau munasarawak diri.. aiceh... ahahaha

mama_izz said...

hahhha.. betoi tuh wawa.. tq

Wawa~* said...

ehh kak, tertinggal perkataan sbnarnye komen sy.. ahaha

nak tulis;
"NAK GURAU skali skala apasalahnyer kannn"

uiks, ngigau lak saya di ptg2 jemahat ni, hahaha...


ye la.. bukannye akak mncarut ke. sy baca pn xde la lucah ker. ntah hape2 la si dia yg alim lagi warak dan ahli syurga tu... ahaha

mama_izz said...

wawa.. bukan semua berfikiran terbuka.. biarlah dia dgn cara dia..moga dia bahagia di syurga.. hehehe...

akak tetap meneruskan kerja akak meng post apa2 yang terlintas kat fikiran dlm FB.. kalau dia tak suka, lantak la.. hehhehe

i'm not typo! said...
This comment has been removed by a blog administrator.