Jun 14, 2010

Langkawi oh langkawi

Pulau Langkawi memang best.. gi sana memang menenangkan minda terutama kat Pulau Payar..tengok pemandangan dan ikan2 kecik berenang2 memang menyejukkan hati.. kalau tertekan pegi la sana.. insyaallah tenang jek.. lautan dia jgan cakap la.. hijau jek..

kami sekeluarga gi sana tak berniat lansung nak shopping 2 lebih2..walaupun memang murah tapi kami kena bajet2 sebab takut tak sampai umah.. hehhe.. sebenarnya teringin nak gi Pulau Dayang bunting.. gunung apa tah dan mcm2 lagik tempat menarik kat Langkawi tapi harga ke sana mahal la jugak.. kira 1 pax.. kalau 1 pax rm160 kalau kami ada 4 pax??.. hadoi!!! jadik baget kami pegi Pulau Payar aje la.. itupun 1 pax pun dah rm1XX.. tapi memang berbaloi.. cantik sangat..

masa merayau2 di sekitar langkawi..kami sewa kete.. senang nak jalan2.. tak yah sewa teksi..

ni kete yang kami sewa.. persona.. no. plat pun cantik!!!harga pun berbaloi jugak..


hotel yang kami sewa utk 2 hari iaitu Bella Vista, memang cantik..pemandangan memang menakjubkan.. tambah2 di waktu malam.. gemerlapan..!! kolam dia lak bersebelahan ngan laut.. memang mendamaikan..




kat sana yang palinng tensen naik feri.. sakit pale.. pening2.. muntah2... hadoi!! aku memang mabuk laut.. lama betoi rasanya dok dlm feri.. tapi masa dalam pulau payar tuh nasib baik ada seat kat atas.. bole la lepak2 jap.. naik atas.. posing2.. hehhe

 




 akhirnya percutian kami selama 3 hari memang menyeronokkan.. keindahan alam ciptaan tuhan amat mendamaikan.. kalau korang gi langkawi korang jgn lupa singgah di Pulau Payar.. memang ummpphhh!!!




8 comments:

wana said...

akak x penah sampai lg pulau payar..bukan kata pulau payar je segala mak nenek jenis pulau pun x penah gi lg hehehe..

syoknyeeee...nampak!!

mama_izz said...

akak.. ajak ler cik abang.. bole rehatkan minda.. hehhehe

wana said...

buat masa ni kalo ajak gi overc pun tiba2 rasa nak muntah huhuhuhu...t la kalo fasa2 ni b'akhir baru bole cuti2 malaysia kan..

Dayung Serian said...

best kan langkawi:) last year dayung& hubby gi situ gak lepas kawen..cuti2 malaysia. kami duduk kat bella vista jgk, sewa keta Waja pusing2 langkawi:)

mama_izz said...

akak wana.. betoi tuh.. kalau jenjalan badan tak sihat pun tak syiookk jugakkan.. hehhehe

mama_izz said...

dayung... betoi tuh.. langkawi memang best.. bella vista tu dari luar nampak macam tak best je kan tapi kat dalam best kan.. hehhe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

haha.. hotel tu jgk kami duk masa hanimun ritu..tp dapat bilik cam hampeh!

mama_izz said...

haha.. ye ker fiza.. alahai kesian la.. dah la tengah hanimun.. hehe.. tak pe janji semuanya berjalan lancar.. kekkeke