May 26, 2010

pe'el bebudak...

semalam masa beratur nak beli KFC terjumpa satu budak pompuan kecik.. tetiba si danish tersipu2 malu dgn budak tuh.. rupanya budak tuh kawan sekelas dia.. ape lagik aku ambik kesempatan tarik budak tuh & temuduga budak tuh.. hahhaa..

aku :- adik, danish kat sekolah macam mana?

budak tu :- ok jek..

aku :- dia nakal tak??

budak tu :- nakal skit jek tapi kan..danish suka gigit orang..

aku :- what?? cuba ulang sekali lagik

budak tu :- danish suka gigit orang...tambah2 kat pompuan...

terkekek-kekek kami laki bini gelak.. danish suka gigit orang??? kat pompuan lak tuh...kat umah tak de lak dia suka gigit mengigit.. amboi gatai sungguh anak teruna aku...

balik tuh time diorang study aku check beg danish.. mana tau kot ada keje2 yang tertunggak.. hurrmmm. jumpa buku tiga lima danish.. tak penah lak aku nampak danish ada buku ni.. dia kata dia baru beli.. saja je aku semak dalamnyer.. tertulis "Danish budak baik" .. bla..bla..bla... lalu aku konpius ni bukan tulisan danish!! aku tanya danish, danish jawab ni kakak darjah atas.. owhhh.. aku tersenyum sendirian..sempat pulak kakak2 tuh tulis menulis kat buku Danish.. haih anak aku ni..

memang masa aku ambik danish ramai yang babai-babai danish.. ramai la aweks kerumun kat danish..sampai je aku kat pintu pagar sekolah tak yah susah carik danish.. aweks tuh dah kenai dah aku ni... berlari diorang panggil danish.. hehe.. . aku selalu nampak danish main kejar ngan aweks.. hahhaha.. kawan2 laki pun yang rumah dekat dengan sekolah pun siap tunggu danish balik, baru diorang balik.. hehhe.. danish di sekolah dikenali dgn nama baby..cikgu cakap sebab perwatakan dia yang manja, lembut & muka dia yang mcm baby.. betulkah?? iskk geli lak aku.. tak mcm HERO lansung panggil nama baby.. hahha.. aduh kalau pompuan bole la jugak pangggil nama baby.. hehhee...

alhamdullilah masa godek2 beg danish jumpa kertas2 periksa lagik.. alhamdullilah.. baby pun baby la.. janji belajar ok!.. kalau tak ok kena siat2 dgn mamanyer.. hehhee...





4 comments:

wana said...

budak encem mmg slalu kena ngorat ler..hheheehe..

Dayung Serian said...

mama_izz, danish tu memang baby face & hensem:)

mama_izz said...

hensem la sgt!.. saya tengok biasa jek.. entah la.. anywy.. tq k.ceq'wa.. tq dayung..

cikzuzu said...

A semua. Gud!