Oct 20, 2009

misi tahun depan..

hehe.. kisah lawak pun ade... nak tergelak pun ade.. bagi aku la.. org lain entah le.. mcm ni.. alkisah, aku yang beria2 nak mencapai misi tahun depan.. menambah makhluk Allah di muka bumi.. memang ye la 5 org makhluk Allah akan lahir di muka bumi ni..

masa hari raya baru ni, aku balik kampung.. kami & makcik2 tetiba jek rasa sunyi.. rupanya anak2 kami dah besar.. tak dengar pun baby menangis dah.. paling kecik pun dah berusia 3thn.. dah besar dah.. errmm aku mewar-war kan lah yang aku tengah plan nak baby tahun depan.. mcm2 la makcik aku ckp.. ermm tak yah la.. cukup la sepasang.. bukan ape, aku ngan hubby tertiba rasa sunyi.. tetiba suka sangat tengok baby.. tetiba rindu nak baby.. hehhe.. aku tengok hubby tetiba jek beria2 nak baby.. hehe.. aku pun ok je la..

al-kisah semalam rumah aku didatangi maklong anak beranak.. errrmm.. aku dpt berita gumbira yg kakak aku baru kawin bunting pelamin... dah pregnant beberapa minggu.. iskk tak sabar nak jadik untie ni..hehe.. lalu ku kabarkan pada maklong yang kakak dah pregnant.. maklong pun dpt berita gumbira yang dia bakal dapat cucu sulung.. seronok betul dia.. tapi yang aku paling lawak bile maklong sampaikan 3 org makcik kesayanganku bakal melahirkan baby tahun depan.. biar betul.. hehe.. maknanya misi aku menambah makhluk Allah di muka bumi selesai..ehhehe..

eh mcm mane pulak ngan aku??.. masih ku terfikir kalau ku teruskan juga misi ku maknanya 6 bayi akan lahir tahun dpn.. cucu dan cicit sekali gus.. errrmmm.... tak de la sunyi lagik tahun dpn.. maknanya bukan lagik raya tahun dpn sunyi tapi riuh rendah dgn bunyi bayi2 menangis... hehhehe.. ambik...rezeki kurniaan tuhan yang tak ternilai...

aku mcm mane?? nak teruskan jugak ke?? entah, nanti la bincang lagik dgn hubby tercinta.. kalau ade rezeki ade la tahun depan.. alhamdullilah...

1 comment:

aKu AdaLaH aKu said...

kehkehkehkeh... ko yg cebok rancang... org laen yg dpt dulu... alhamdulillah... rezeki diorg!!!
amacam??? jd kew misi taun depan??? kuikuikui.....